Drugs zonder stress laten testen op Pukkelpop? “Alleen in absolute noodsituatie”

Na Tomorrowland krijgt nu ook Pukkelpop een mobiel drugslabo. Organisator Chokri Mahassine wil absoluut een drugsdode vermijden. “Maar wie met drugs op Pukkelpop verschijnt, blijft strafbaar”, zegt hij. “We hebben een zero-tolerance drugsbeleid en dat blijft zo. Het labo is een hulpmiddel voor de medische diensten, geen testcentrum voor drugs. Zo willen we mensen die een probleem hebben snel helpen zonder dat ze schrik moeten hebben om vervolgd te worden.” Steven Vandeput (N-VA), burgemeester van Hasselt, vult aan: “Jongeren moeten hier – als ze zich slecht voelen – niet bang zijn te vertellen dat ze ‘iets’ gebruikt hebben. Dit dient om hen te helpen.”


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *