Borstvoeding op het werk is nog altijd taboe

In 2018 startte 78,6 procent van alle Vlaamse jonge mama’s met het geven van borstvoeding. Na drie maanden daalde dat cijfer volgens de gegevens van Kind & Gezin tot 33,8 procent, na zes maanden zelfs tot 12,4 procent. De sterke achteruitgang heeft vooral te maken met het feit dat mama’s na 15 of 17 weken (bij tweelingen) weer aan de slag moeten. Op de werkvloer is borstvoeding namelijk nog altijd een taboe, schrijft De Zondag. Kind en Gezin bevestigt de cijfers, maar nuanceert dat het hier gaat om mama’s die enkel borstvoeding geven. De zogenaamde gecombineerde cijfers, met moeders die borstvoeding met andere voeding combineren, geven een vollediger beeld, vindt de organisatie.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *