Bouwvakker die beschuldigd wordt van moord: “Dominik is met zijn buik op het mes gevallen”

In het Tongerse hof van assisen is vrijdag het proces van de 53-jarige Poolse bouwvakker Mariusz Marciniak echt gestart. De man staat terecht voor de moord op de 31-jarige Dominik Szambelan op 28 februari 2017 in Lanaken. Opvallend was dat er vrijdagmorgen opeens vier advocaten opdaagden aan de zijde van de burgerlijke partijen. Na de voorlezing van de akte van beschuldiging door openbare aanklager Patrick Boyen startte voorzitter Liesens met de ondervraging van de beschuldigde. Die bleef bij zijn versie dat het slachtoffer een eerste keer met zijn buik op het mes was gevallen. “Ik had niet de bedoeling hem te doden op de parking van het bouwbedrijf. Ik heb genoeg kansen gehad om hem te kunnen doden”, vertelde Mariusz.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *