Antwerpen weigert Gents vonnis te erkennen, boerkiniverbod blijft van kracht: “Dit gaat niet om hygiëne, wel om onderdrukking”

Nadat een Gentse rechtbank het boerkiniverbod in zwembaden naar de prullenmand verwees wordt vooral vanuit rechtse politieke hoek verontwaardigd gereageerd. “Antwerpen zal het vonnis naast zich neerleggen, het boerkiniverbod blijft van kracht,” aldus schepen Fons Duchateau (N-VA). Volgens Theo Francken horen boerkini’s “niet thuis in onze zwembaden”. Groen vermoedt dat N-VA de hetze gebruikt als bliksemafleider voor het begrotingstekort. Gelijkekansencentrum Unia is tevreden en hoopt dat de uitspraak een precedent is. De stad Gent laat zo pas weten dat het in beroep gaat tegen de uitspraak.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *