Haalt Schauvliege slag thuis in taaldispuut met Klimaatzaak?

Het ziet ernaar uit dat de rechtszaak die de vzw Klimaatzaak heeft aangespannen tegen het klimaatbeleid van de Belgische overheden toch niet enkel in het Frans zal gevoerd worden. De eerste advocaat-generaal van het Hof van Cassatie stelt in zijn advies, dat Belga kon inkijken, namelijk voor de uitspraak van de Brusselse arrondissementsrechtbank daarover te verbreken. Daarmee lijkt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) haar slag thuis te halen. Zij heeft altijd aangedrongen op een gerechtelijke procedure in het Nederlands. Op 12 januari volgt de uitspraak van Hof van Cassatie. Doorgaans volgt het Hof het advies van de advocaat-generaal.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *