Zo werd de beruchte robotfoto van ‘de Reus’ getekend

Het onderzoek naar de Bende van Nijvel kreeg vorige week een nieuwe wending met de mogelijke ontmaskering van de zogenoemde reus. Verschillende slachtoffers en familieleden hebben gezegd dat ze nummer 19 op de bekende gele affiche met robotfoto’s herkennen als een gewezen en intussen overleden rijkswachter uit Dendermonde. De beruchte robotfoto werd getekend op basis van een beschrijving van een getuige die onder hypnose werd gebracht. “Op een zeker ogenblik hebben ze de robotfoto voor mij gehouden en mij uit hypnose gebracht”, aldus de getuige die negentig procent zeker is dat het om de man gaat van wie nu foto’s en beelden circuleren.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *