Van de lievelingsknuffel tot het eerste horloge: deze spulletjes koesteren ouders als herinnering aan hun overleden kind

Voetbalmedailles, het eerste knutselwerkje, zijn laatste pyjama, maar ook het medisch attest dat beweerde dat hun zoontje kerngezond was. Voor ouders van een overleden kind zijn die spulletjes nóg belangrijker dan voor eender welke andere mama en papa. En dus koesteren ze die voorwerpen, en houden ze die zorgvuldig bij. Het Berrefonds lanceerde daarvoor een herinneringskoffer. “Omdat nog té vaak mensen met het leven van hun kindje in een plastic zak het ziekenhuis buiten stappen, of pas na de begrafenis beseffen dat ze nog iets wilden bijhouden.” Eveline en Ruben deden dat al. Zij vertellen wat zij bewaren en waarom net die spulletjes voor hen zo dierbaar zijn.


Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *